Østjydsk Bank købte bolig til direktør

Østjydsk Bank købte for ti år siden en bolig til virksomhedens daværende direktør, Jens Vendelbo, for 3 mio. kroner. Det er imidlertid aldrig fremgået af bankens regnskab, som reglerne ellers foreskriver, skriver hjemmesiden Finanswatch.dk.

Huset, der ligger lige ved siden af Østjydsk Banks hovedkontor i Mariager, er i forbindelse med at Jens Vendelbo forlod banken for et par måneder siden, blevet solgt til den tidligere direktør.

Huset blev for ti år siden købt for 3 mio. kroner, men banken ønsker ikke at oplyse, hvor meget banken har solgt huset til. Kun at alle handler er sket på markedsvilkår – også den leje, som Jens Vendelbo har betalt – og at banken ikke har tabt penge på handlen. Der er endnu ikke tinglyst en handel på ejendommen, skriver Finanswatch.dk.

Forlod banken hurtigt

Da Østjydsk Bank tidligere på året offentliggjorde sit regnskab for første kvartal i år, der viste et underskud på 318 mio. kroner, overtog Max Hovedskov direktørposten fra Jens Vendelbo.

Planen var,  at Jens Vendelbo skulle fortsætte i en længere overgangsperiode, men efterhånden som bankens økonomiske problemer blev tydeligere – bl.a. med justeringen af årsregnskabet for 2012 med et yderligere minus på 127 mio. kroner, forlod Jens Vendelbo banken hurtigt.

Læs artiklen på Finanswatch.dk her.