Radio ABC skal lave radio i Silkeborg

Radio ABC skal i løbet af nogle måneder stå for produktionen af lokalradio i Silkeborg, skriver Midtjyllands Avis fredag.

Det er Midtjyllands Avis, der har outsourcet produktionen af de lokale radiostationer Radio 1 og Radio Guld til randersvirksomheden.

Radio ABC udbreder dermed sin virksomhed til endnu en jysk by. Modellen for begivenhederne i Silkeborg er den outsourcing af Radio Herning, som Herning Folkeblad har foretaget.

Herning Folkeblad købte den 1. juli Midtjyllands Avis, så herningavisen i dag er eneejer af det lokale dagblad i Silkeborg efter at have været mindretalsaktionær i en årrække sammen med bl.a. JP/Politikens Hus.

Fem afskediges

Fem medarbejdere er afskediget i forbindelse med outsourcingen, men to af dem forventes ansat hos Radio ABC.

Nyhedsudsendelse i Radio 1 og Radio Guld Silkeborg vil stadig være lokale nyheder. Afviklingen af radioen vil imidlertid fremover ske fra Randers. Oplæsningen af nyhederne vil ske fra radiostudierne i Randers.

Den samme musik

Musikvalget vil være det samme som i de andre radioer, som Randers ABC bl.a. driver i Sønderjylland, Herning, Skive og Aarhus.

Målsætningen med at outsource lokalradioerne er at frigøre ressourcer til at udvikle bl.a. lokaljournalistikken i Midtjyllands Avis.

Læs artiklen her