Randers: Friskolen i Vorup udskyder skolestart et år

Et udsnit af Vorup Friskoles hjemmeside.
Et udsnit af Vorup Friskoles hjemmeside.

Der bliver ikke nogen friskole i Vorup efter sommerferien. Det meddeler den nye friskoles bestyrelse via Facebook torsdag aften.

Fristen for indskrivning er udløbet torsdag, og det viste sig, at der ikke var nok forældre, der havde tilmeldt deres børn til friskolen, fortæller bestyrelsen. Derfor er opstarten nu udskudt til august næste år.

“Det er vi selvfølgelig rigtig kede af – ikke mindst på de børn og forældres vegne, som ikke ønsker at benytte folkeskoletilbuddet i Randers SV,” skriver bestyrelsen i deres statusopdatering på Facebook.

33 elever

Der var planlagt undervisning fra o. til 7. klassetrin i tre grupper. I gruppen for 0. til 3. klassetrin er der ifølge friskolens hjemmeside indskrevet 10 elever, mens der i gruppen for 4. og 5. klassetrin er indskrevet 13 elever. Den ældste gruppen med børn på 6. og 7. klassetrin er der indskrevet 10 elever.

Derudover er der indskrevet seks elever fra august 2016.

Bestyrelsen for friskolen erkender, at der måske vil være nogle af de børn, der ville starte på friskolen, der falder godt til på de nye folkeskoler, som de begynder på om seks uger.

Dem kan friskolen måske få svært ved at lokke tilbage til friskolen om et år, men bestyrelsen lover at holde skruen i vandet og vil fortsætte aktiviteterne for at få gang i en friskole i den sydvestlige del af Randers.

Lokaler til skolen

Bestyrelsen skal bl.a. finde egnede lokaler til skolen. Randers Kommune besluttede forleden at sætte Vurop Skole til salg til skoleformål, men bestyrelsen for friskolen har allerede sagt, at en pris på 10 millioner kroner er for høj.

Vorup Skole lukker som en del af den ny skolestruktur, som byrådet i Randers vedtog i efteråret 2015, sammen med fire andre skoler. Derudover mistede en række skoler deres overbygning.

Også i Enslev og Gjerlev arbejdes der med planer om at starte en friskoleønsket først at starte næste skoleår.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Randers på Facebook her

Udgivet
Kategoriseret som Randers