Randers: Statsforvaltningen støtter omkonstituering

Randers Kommunes gamle rådhus på Rådhustorvet. her ligger byrådets mødesal. Foto: Randers Kommune
Randers Kommunes gamle rådhus på Rådhustorvet. her ligger byrådets mødesal. Foto: Randers Kommune

Det var i orden, at et flertal bestående af Venstre og Dansk Folkeparti gennemførte en omkonstituering i byrådet, så tre udvalgsformænd mistede deres poster. Det fremgår af en afgørelse, som Statsforvaltningen offentliggjorde mandag.

Det var Beboerlisten, Velfærdslisten og Det Konservative Folkeparti, der havde klaget til Statsforvaltningen over den omkonstituering, der blev endelig vedtaget af byrådet for en uge siden. Den kostede partiernes tre udvalgsformænd posterne.

“Statsforvaltningen finder ikke grundlag for at antage, at ændringen af styrelsesvedtægten alene gennemføres med henblik på at reducere et eller flere byrådsmedlemmers politiske indflydelse på bestemte sagsområder,” hedder det blandt andet i afgørelsen.

Saglig begrundelse

Derudover finder Statsforvaltningen, at ændringen i udvalgene og deres arbejdsopgaver er sagligt begrundet. Derfor finder Statsforvaltningen ikke, at omkonstitueringen er usagligt begrundet.

Omkonstitueringen var kulminationen på mere end et års voldsom debat om en ændret skolestruktur i Randers Kommune, der betyder at fem skoler er nedlagt efter sommerferien og at andre af kommunens folkeskoler mister deres overbygning.

De tre udvalgsformænd var modstandere af planen, og de andre partier beskyldte specielt Bjarne Overmark fra Beboerlisten og Kasper Fuhr fra Velfærdslisten for direkte at modarbejde flertallets beslutninger og modarbejde kommunens embedsmæbd.

Fra S til V

Oprindeligt havde Venstre og Dansk Folkeparti ikke flertal i byrådet, men da to byrådsmedlemmer skiftede fra Socialdemokraterne til Venstre for et par måneder siden blev det muligt at gennemføre omkonstitueringen, som Statsforvaltningen nu har sagt god for.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Randers her.

Udgivet
Kategoriseret som Randers