Randers: Peter A. G. taler ved bålet

Peter A. G. holder båltale i Randers. Foto: Peter A. G.
Peter A. G. holder båltale i Randers.                 Foto: Peter A. G.

Peter A. G. fra rockorkestret Gnags bliver årets taler ved sankthansbålet den 23. juni i Tronholmparken arrangeret af Randers Kommune.

Peter A. G. har gennem mere end 30 år stået i spidsen for Gnags, og han er manden bag hits som “Vilde kaniner”, “Burhøns” og “Lygtemandens sang”.

Han har de senere år også turneret landet rundt med foredrag om f.eks. “Det sanselige menneske”, hvor han blandt andet har underholdt med anekdoter om livet som kendis i den danske musikbranche.

“Jeg ser meget frem til at fejre højtiden i Randers,” siger Peter A. G. i en pressemeddelelse som Randers Kommune har udsendt om arrangementet.

”For mig er sankthans en rigtig smuk tradition. Det er en skøn tid på året, hvor naturen er fyldt med saft og kraft. I gamle dage var det jo opfattelsen, at midsommernatten var præget af magiske naturkræfter, og derfor blev det et ritual at plukke urter. Jeg synes, man skal give den gas natten lang og nyde sommeren.”

Gnags indleder i år den første turne i flere år til festivaler landet over. Gruppen spiller blandt andet på Smuk Fest i Skanderborg den 7. august.