K: Alle partier bag skolestruktur fik udleveret papirer (Opdateret)

Foto: Randers Kommune
Foto: Randers Kommune

Det er ikke kun Socialdemokraterne i Randers, der har fået udleveret papirer, når der har været holdt møder om forslaget til en ny skolestruktur. Det har alle de fem partier, der står bag forslaget til ny skolestruktur, der i øjeblikket er i offentlig høring.

Det fortæller det konservative byrådsmedlem Daniel Madié (K) til Amtsavisen.dk – Randers Amtsavis’ netavis.

“Der var forskellige former for informations-materiale, dels som powerpoints, dels som papirer, som vi ikke måtte tage med os, men som blev samlet ind igen, når møderne sluttede,” siger han til  netavisen.

Det er i direkte modstrid med det svar, som byrådet vedtog at sende til Statsforvaltningen i en klagesag, der blev behandlet på et byrådsmøde den 1. september.

Power-points

Her oplyses det, at de drøftelser, som folk i administrationen har deltaget i med politikere fra SF, Socialdemokraterne, Venstre, de konservative og Dansk folkeparti kun er sket med støtte fra powerpoints.

“De pågældende power-points har som nævnt været en praktisk foranstaltning for forvaltningen, der er anvendt til støtte for den mundtlige kommentering, men de pågældende power-points er ikke udleveret til eller på anden måde gjort fysisk tilgængelig for enkelte byrådsmedlemmer,” hedder det blandt andet i henvendelsen til Statsforvaltningen, som medlemmerne af alle fem partier stemte for på byrådsmødet.

I sidste uge trak Daniel Madié, der er det eneste konservative byrådsmedlem i Randers, sig fra forliget om skolestrukturforslaget, der er i offentlig høring frem til den 27. oktober.

Fuhr kunne ikke få sagsindsigt

Det er Kasper Fuhr fra Velfærdslisten, der har klaget til Statsforvaltningen over, at han som byrådsmedlem ikke har kunnet få sagsindsigt i de oplysninger, som har været tilgængelige for forligspartierne. Han mener, at det er en overtrædelse af den kommunale styrelseslov, der giver alle byrådsmedlemmer ret til sagtsindsigt.

Det springende punkt er, om forvaltningens arbejde har været tilgængelig for forligspartierne i en “færdig form”. Kasper Fuhr hævder, at powerpoints er en form for færdig form, mens forvaltningen og det politiske flertal ikke mener, at powerpoints er en færdig form – heller ikke selv om der er læst op af dem.

Nu oplyser Daniel Madié altså, at der også er omdelt papirer fra forvaltningen på de møder, der har været holdt.

Frank Nørgaard fra Dansk Folkeparti fastholder i amtsavisen.dk, at der ikke har været uddelt papirer på møderne.

“Vi mødtes mandag de tre partier, der er tilbage i forligskredsen,” siger han.

“Ingen af os kan huske, at der har været møder, hvor der blev uddelt papirer. Så jeg ved ikke hvad Daniel Madié har gang i.”

Læs artiklerne på amtsavisen.dk her og her (kan være betalingssider)