Skolestruktur: Hemmelige papirer blev udleveret til socialdemokrater

Foto: Randers Kommune
Foto: Randers Kommune

Beboerlisten og Velfærdslisten kræver nu kommunaldirektøren, kultur- og børnedirektøren og skolechefen i Randers suspenderet fra deres stillinger. Samtidig vil de have startet en tjenestelig undersøgelse af deres arbejde i forbindelse med forarbejdet til forslaget til ny skolestruktur i kommunen, skriver Randersidag.dk

Det viser sig nemlig nu, at der alligevel har været været udleveret papirmateriale til byrådspolitikere – fra Socialdemokraterne – i forbindelse med forarbejdet til forslaget til ny skolestruktur i Randers.

I forbindelse med en klagesag har byrådet tidligere oplyst Statsforvaltningen om, at der ikke har været uddelt papirmateriale til medlemmer af den dengang 26 byrådsmedlemmer store gruppe, der anbefaler forslaget til ny skolestruktur.

Men sent søndag aften modtog byrådsmedlemmerne et brev fra kommunaldirektør Hans Nikolaisen om, at han har informeret Statsforvaltningen om, at det ikke var rigtigt.

Det er nemlig kommet frem, at der i sommerferien, hvor de tre direktører og borgmesteren var på sommerferie, har været holdt et møde med repræsentanter for forvaltningen og Socialdemokraterne i Randers, hvor forvaltningen udleverede papirer til deltagerne. Papirerne blev dog samlet ind igen efter mødet.

I svaret på klagen til Statsforvaltningen, der er vedtaget af byrådet, fremgår det ellers, at alle de oplysninger, som forvaltningen har givet videre til politikerne, er givet på møder via powerpoints – og at forvaltningen derfor ikke mener, at alle byrådsmedlemmer har ret til at få oplysningerne.

Klagen til Statsforvaltningen fra Kasper Fuhr fra Velfærdslisten går netop på, at han og medlemmer fra Beboerlisten og Radikale Venstre ikke har haft adgang til materialet før det blev offentliggjort over for alle kommunen borgere.

Kommunaldirektør har her til morgen ingen kommentarer til sagen, skriver Randers Amtsavis,

Læs artiklen i Randersidag.dk her og læs artiklen i Randers Amtsavis her.