Social Balance opstiller kandidat til byrådet i Aarhus

Et nyt politisk parti – Social Balance – har søndag besluttet at opstille en kandidat til byrådet i Aarhus den 19. november i år.

Det er sket på et opstillingsmøde, som partiet har holdt søndag i Taulov ved Fredericia.

Her blev det også besluttet, at partiet opstiller otte kandidater til regionsrådet i Region Syddanmark, tre kandidater til byrådet i Odense, tre kandidater til byrådet i Fåborg-Midtfyn, en kandidat til byrådet i Nyborg, en kandidat til byrådet i Næstved og en kandidat til byrådet i Sønderborg.

Udbrydere fra SF

Partiet blev stiftet sidste år af to udbrydere fra SF, der begge er medlemmer af regionsrådet i Syddanmark – Mette Valentin og John Hyrup jensen.

Mette Valentin beskriver på partiets hjemmeside sig selv som “pragmatisk humanist med et stort og rødt hjerte samt en pæn portion indignation over vores samfunds faktiske tilstand.”

Ordet pragmatisk går også igen i John Hyrup Jensens beskrivelse af sig selv: “Jeg er en stilfærdig pragmatisk politiker, der sætter anstændig behandling af mennesker i højsædet.”

Vil opstille til folketingsvalg

Partiet er godkendt i indenrigsministeriet, og er i fuld gang med at samle de nødvendige 20.000 underskrifter, så partiet kan være opstillingsberettiget ved næste folketingsvalg.

Der er i øjeblikket fart på etableringen af politiske grupperinger, der har deres udgangspunkt i folk med tidligere tilknytning til Socialdemokraterne og SF.

På Facebook forbereder en gruppe kaldet Forenede Demokrater et nyt politisk parti. Initiativet er  kommet fra en gruppe lærere, der var utilfreds med de to partiers holdning til KLs lockout af lærerne i april.

Velfærdsliste i Randers

I Randers opstiller en lokalliste – Velfærdslisten – til det kommende byrådsvalg med det tidligere SF-byrådsmedlem Kasper Fuhr i spidsen. På Mors har to SF-byrådsmedlemmer også forladt partiet. De vil også opstille en lokalliste til byrådvalget den 19.november.

I sidste uge forlod den tidligere socialdemokrat Allan Busk sit gamle parti i regionsrådet i Nordjylland og bebudede, at han ville danne et nyt parti i protest mod Helle Thorning. Han var den socialdemokrat, der fik næstflest stemmer ved regionsrådsvalget for fire år siden.