Maggie Smith bærer “Downton Abbey”

Maggie Smith er en bærende skuespiller i tvserien Downton Abbey. Foto: ITV
Maggie Smith er en bærende skuespiller i tvserien Downton Abbey. Foto: ITV

Den engelske skuespiller Maggie Smith er en af hovedkræfterne – hvis ikke hovedkraften – i den meget populære engelske TV-serie “Downton Abbey”, hvis fjerde sæson indspilles i øjeblikket.

Hun er så populær, at de amerikanske tv-program 60 minuttes har lavet et interview med hende. Serien er nemlig også en stor “sællert” i USA.

“Hun er den person i serien, som det vil være sværest at erstatte,” siger “Downton Abbey”s manuskriptforfatter Julian Fellowes med et smil, da han bliver spurgt, om Maggie Smith er seriens stjerne.

I interviewet fortæller hun bl.a., at hun ikke har set et eneste afsnit af serien. Det vil hun først gøre, når serien er stoppet.

Maggie Smith er blevet nomineret til en Oscar seks gange i sin skuespillerkarriere. Hun vandt i 1969 prisen som bedste kvindelige skuespiller for sin rolle som Jean Brodie i “The Prime of Miss Jean Brodie”.og i 1978 som bedste kvindelige birolle som Diana Barrie i “California Suite”.

I øjeblikket er hun biografaktuel i Danmark i filmen “Kvartetten”, hvor hun spiller en pensioneret operasangerinden, der flytter ind på et plejehjem for pensionerede sangere. Den film er instrueret af Dustin Hoffman.

Maggie Smith har også medvirket i flere af Harry Potter-filmene, hvor hun spiller professor Minerva McGonagall.

Sidste afsnit af tredje sæson af “Downton Abbey” blev vist på DR lørdag den 11. maj kl 20.00.

Interviewet kan se her: http://www.cbsnews.com/htdocs/60minutesapp/previous-segments/entertainment

Det omkring et kvarter lange indslag starter, når man klikker på billedet af Maggie Smith i det øverste højre hjørne. Desværre er det kun brugere af Google Chrome, der kan se indslaget på den måde.

Hvis man ikke har noget imod at se interwieet blive afbrudt af reklamer, kan man også se det her: http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=50141231n

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *