Socialdemokraterne gik mest tilbage i Randers Nordkredsen

Statsminister Helle Thorning-Schmidts partifælles led det største procentvise tab på trods af hendes besøg i byen i valgkampens slutspurt. Foto: Statsministeriet/Agnete Schlichtkrull
Statsminister Helle Thorning-Schmidts partifæller i Randers Kommune led det største procentvise tab på trods af hendes besøg i byen i valgkampens slutspurt. Foto: Statsministeriet/Agnete Schlichtkrull

Randers Nordkredsen var det sted i landet, hvor Socialdemokraterne gik mest tilbage i forhold til det stemmetal, som partiet fik ved valget for fire år siden. Det fremgår af en opgørelse, som Netavisen Pio har lavet.

Partiet fik 3,4 procent færre stemmer end ved valget torsdag den 18. juni end for fire år siden.

Randers Nordkredsen var dog alligevel en af de kredse, hvor partiet nåede den største andel af det samlede stemmetal – 33,2 procent. Det rækker til en plads som nummer syv på top-ti listen.

Ved valget for fire år siden kom to socialdemokrater fra Randers Kommune i folketinget – Maja Panduro og Torben Hansen. Ved valget i torsdags blev kun Maja Panduro (sydkredsen) valgt, mens Torben Hansens afløser Malte Larsen (nordkredsen) må tage til takke med pladsen som første suppleant.

Skolestruktur

Socialdemokraterne i Randers Kommune, har det sidste års tid været voldsomt kritiseret for en plan støtte en plan for en ny skolestruktur, hvor fem af kommunens skoler lukkes efter sommerferien og andre skoler mister deres overbygning.

Derudover er partiet blevet kritiseret for at have medvirket til en mørklægning af forhandlingerne om en ny skolestruktur, hvor en række små partier blev holdt udenfor forhandlingerne.

Også andre opstillingskredse oplevede en tilbagegang. Det var blandt andet Tønder (-3,0), Aabenraa (-3,0), Esbjerg Bykredsen (2,6) og Rønnekredsen (2,5)

Til gengæld var der fremgang i Falkonerkredsen på Frederiksberg (5,8), Gentofte (5,4), Indre By i København (5,3), Lyngby (5,3) og Holstebro (5,1).

I Randers Sydkredsen gik partiet tilbage med 2,2 procent.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Randers på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Politik på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Randers