Vestas starter produktion i Randers igen

Foto: Envision Energy
Foto: Envision Energy

Vindmøllefabrikanten Vestas etablerer omkring den 1. marts et halvt hundrede nye arbejdspladser i Randers. Det ske i virksomhedens egne tomme bygninger på Alsvej.

Medarbejderne skal bygge kontrolsystemer og konvertere til de nye havvindmøller – med det tekniske navn V164-8.0 MW – som Vestas producerer i samarbejde med Mitsubishi.

Systemerne er udviklet på Vestas fabrik i Hammel, og produktionen etableres som en underproduktion af det arbejde, der normalt foregår i Hammel.

Der bliver ikke udelukkende tale om nyansættelser på det genåbnede produktionsanlæg, som Vestas begyndte at gøre klar til den nye produktion allerede før jul. En del af de ansatte på Alsvej bliver folk, der i dag arbejder i Hammel.

Testcenter

Der skal blandt andet etableres et testcenter på Alsvej, som skal sikre, at enhederne til de nye havvindmøller er i orden, inden de bliver leveret.

Den samlede produktion bliver højteknologisk. Randers har i forvejen en del højteknologiske industrivirksomheder.

Vestas nedlagde for et par år siden den egentlige produktion i Randers, så der i dag kun er nogle få lageransatte på Alsvej.

Hvordan det vil gå i fremtiden vil afhænge af, hvordan det går med at sælge den nye store havvindmølle på verdensmarkedet.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Randers på Facebook her.