Vivi Borgen valgt som formand for Forenede Demokrater

forenede demokrater stiftelseVivi Borgen, der har været med i styregruppen for Forenede Demokrater siden starten i begyndelsen af april, er blevet valgt som det nye partis første formand.

Det skete på partiets stiftende møde i Odense søndag eftermiddag.

Vivi Borgen har på forhånd besluttet sig for, at hun ikke vil være kandidat for partiet ved de kommende kommunalvalg eller det næste folketingsvalg, når det bliver udskrevet. Hun vil prioritere det organisatoriske arbejde.

“Jeg ser det som en absolut nødvendighed, at der skabes et alternativ til regeringspartierne,” skriver hun bl.a. i det valgoplæg, der for nogen tid siden blev offentliggjort forud for det stiftende møde i Odense i dag.

“Uanset, hvor meget de skifter holdning, vil jeg ikke turde stemme på dem ved et kommende valg. Jeg kan 100 % identificere mig med vor værdigrundlag og er enig i principperne, som de tegner sig.”

Vivi Borgen er folkeskolelærer og bor i Tågerup i nærheden af Frederiksborg.

Også valgt næstformand og kasserer

Steen Hartmann, der også har siddet med i den forberedende gruppe, blev valgt som næstformand, mens Britta Onsberg Johansson blev valgt som kasserer.

Det stiftende møde bliver holdt hos Mødecenter Odense i Buchwaldsgade i Odense, Oprindeligt var det meningen, at det stiftende møde skulle holdes på spillestedet Kansas City, men for et par dage siden blev arrangementet flyttet.

Vil nu samle underskrifter

‘Efter det stiftende møde i dag går partiet i gang med at samle de nsæten 20.000 underskrifter, der bliver nødvendige for at få lov til at opstille som parti ved det kommende folketingsvalg.

Samtidig går jagten ind på kandidater til det kommunalvalget den 19. november, hvor Forenede Demokrater vil arbejde for at være repræsenteret på stemmesedlerne så mange steder som muligt.

Der deltog et halvt hundrede personer i den stiftende generalforsamling.

 

 

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder