Michael Ziegler i mindretal i sin egen kommune

Borgmester Michael Ziegler. Foto: Høje-Tåstrup Kommune
Borgmester Michael Ziegler. Foto: Høje-Tåstrup Kommune

KLs forhandler i forårets konflikt med lærerne, borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler (C), kommer nu i mindretal i sin egen kommune, når det handler om lærernes arbejdstid, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Et flertal bestående af SF, S, R og DF er nemlig parat til at indgå en arbejdstidsaftale med lærerne mod borgmesterens vilje.

Et element i sådan en aftale kan være en aftale om lærernes forberedelsestid, som KL ønskede afskaffet ved forårets konflikt. Det lykkedes også, da folketinget greb ind i den overenskomstmæssige konflikt.

Men samtidig blev det muligt for kommunerne at indgå lokalaftaler med lærerne, og det er det, som et flertal i byrådet i Høje-Taastrup nu er parat til.

Flertallet i byrådet er klar til at pålægge forvaltningen i kommunen at lave en sådan aftale ved et møde i byrådet i dag.

Moralsk habilitetsproblem

Michale Ziegler mener, at der er et moralsk habilitetsproblem i forbindelse med flertallets forslag.

»Jeg anfægter ikke deres ret eller ædle motiver, men ud fra en demokratisk betragtning kunne man godt diskutere det rimelige i, at tre skolelærere i et byråd allierer sig med andre for at danne flertal for et system af arbejdstidsregler, som tilgodeser dem i deres dagligdag,« siger han til Jyllands-Posten.

Socialdemokraten Thomas Frank ser anderledes på det.

»Folketinget har opstillet rammerne, og så er det op til kommunerne at udfylde dem. Der er det vigtigt, at vi har medarbejderne med,« siger han til avisen.

Læs hele artiklen her

 

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder