Amtsavisens netavis bliver billigere

amtsavisenI et forsøg på at skaffe flere kunder, har Randers Amtsavis besluttet at sætte prisen for at få adgang til dagbladets netavis væsentligt ned. Fremover vil det koste 29 kroner at få adgang til avisens elektroniske nyheder i en måned.

Tidligere kostede det 79 kroner for en måned.

Ændringen sker på et tidspunkt, hvor Randers Amtsavis de seneste måneder har oplevet en fremgang både med hensyn til brugere, besøg og sidevisninger på amtsavisen.dk.

De seneste tal fra brancheorganisationen Danske Medier viser, at netavisen havde 135.137 besøg på hjemmesiden i november måned – hvor en stor del af trafikken formentlig skyldes kommunalvalget.

Konstant fremgang siden juli

Der har været tale om en fremgang hver måned siden juli, hvor besøgstallet lå på 76.184 – der er det dårligste besøgstal siden avisen indførte betaling for brug af amtsavisen.dk i slutningen af 2012.

Berlingske Media, der ejer Randers Amtsavis, har de seneste måneder eksperimenteret med forskellige former for betalingspolitik for at bruge koncernens lokale netaviser i Jylland.

Formålet har været at finde frem til den model, der er bedst til at øge indtjeningen mest muligt fra det elektroniske netaviser.

Gratis artikler

De seneste måneder har amtsavisen.dk med jævne mellemrum lagt gratis artikler ud på hjemmesiden via avisens facebookside – hvilket kan være en del af forklaringen på det stigende antal besøg.

Men noget tyder på, at det ikke har været nok til at forøge avisens indtægter fra netavisen. Derfor prøver man nu med en nedsættelse af abonnementsprisen med omkring 60 procent.

10 gratis artikler

På Aarhus Stiftstidende har man i december gjort det gratis at se de første 10 artikler i løbet af en måned, hvorefter kunderne skal betale for adgang til hjemmesiden. Den aarhusianske avis har også oplevet en fremgang i besøgstallet på stiften.dk de seneste måneder.

I november var besøgstallet 193.329 på stiften.dk, mens det tilsvarende tal i juli sidste år lå   på 126.343. Her er der også tale om en konstant fremgang fra sommer til november.

Tallene for december kommer i begyndelsen af februar.

Rettelse: Randers Amtsavis meddelte forleden på sin Facebookprofil, at prisen for et abonnement på avisens netudgave var sat ned til 29 kroner. Det viser sig ikke at være rigtigt. Der er tale om et kampagnetilbud, hvor prisen den første måned er 29 kroner. Derefter vil prisen fortsat være 79 kroner.

 

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder