Berlingske har solgt to ugeaviser

berlingske3Endnu en lille bid af Berlingske Media har fået nye ejere. Det er ugeaviserne Ballerup Bladet og Bagsværd-Søborg Bladet og 30 procent af aktierne i selskabet bag Brønshøj-Husum Ugeavis, skriver Infomedia.dk.

Det er Dansk Avis Tryk Holding A/S, der er køber af de to københavnske ugeaviser, der tilsammen har et oplag på 65.000 eksemplarer om ugen.

Med hensyn til Brønshøj-Husum Ugeavis bliver Dansk Avis Tryk Holding eneejer af ugeavisen, som de seneste år er drevet i fællesskab mellem de to medievirksomheder.

Fem ugeaviser solgt

Siden det før sommerferien blev besluttet at sælge Berlingske Media i småbidder, er der nu solgt fem ugeaviser – og så andelen af Brønshøj-Husum Ugeavis. Der er stadig 34 ugeaviser tilbage i koncernen samt en række dagblade – bl.a. Århus Stifstidende og Randers Amtsavis, der begge også udgiver en række af de 34 ugeaviser.

Der er endnu ikke noget nyt om salget af de to østjyske dagblade. Før sommerferien blev det dog klart, at der her efter sommerferien skal forhandles med en række investorer i Randers  med direktøren for Randers Tandhjulsfabrik Søren Fischer i spidsen om køb af Randers Amtsavis.

Intet nyt om Stiften

Ligeledes er der i det vestjyske også forhandlinger igang mellem Berlingske Media og lokale erhvervsfolk. Der er intet nyt om, hvem der eventuelt skulle være interesseret i at overtage Århus Stifstidende.

Det er den engelske kapitalfond Mecom, der ejer Berlingske Media, der har ønsket at sælge den danske medievirksomhed i småbidder, fordi Mecom ikke var tilfreds med det eller de bud, der i foråret kom på et samlet salg af virksomheden.

Der var rygter om, at Allerkoncernen havde budt 400 millioner kroner for hele butikken, men det kunne ikke tilfredsstille bestyrelsen i den engelske kapitalfond.

Mecom har senest i forbindelse med halvårsregnskabet nedjusteret forventningerne til virksomhedens årsresultat krafatigt. Det skyldes bl.a. en reduktion i virksomhedens salg af papirtitler, der udover Danmark også omfatter Holland, med tre procent og en nedgang i den annonceomsætningen i koncernen på omkring 20 procent.

Intet udbytte for 2013

Samtidig har bestyrelsen besluttet at indstille til generalforsamlingen næste forår, at der ikke udbetales aktieudbytte for 2013.

Mecoms aktier er faldet med 45,5 procent det sidste år og handles i øjeblikket til en kurs 0,37. Det betyder at en 100 euro-aktie i øjeblikket kan købes til 37 euro-cent, der svarer til omkring  2,78 kr.

Læs artiklen på Infomedia.dk her

Læs tidligere artikler om opsplitningen af Berlingske Media herher og her