Lokale dagblade og ugeaviser i Midtjylland giver underskud

13februar2013 061Øst- og midtjyske dagblade og ugeaviser, der udgives af berlingskekoncernen, giver underskud. Det fremgår af årsregnskabet for den engelske kapitalfond Mecom danske afdeling, skriver Jyllands-Postens erhvervssektion Erhvervweekend.

Underskuddet er specielt stort i det datterselskab – Berlingske af 2007 – der rummer de lokale dagblade i Midtjylland – blandt andet Aarhus Stiftstidende og Randers Amtsavis. Her var underskuddet sidste år 14,7 millioner kroner. Selskabet havde ved begyndelsen af året en egenkapital på 44,3 millioner kroner.

Også de selvstændige selskaber bag ugeavisen Grenaa Bladet og Uge-Bladet Skanderborg give underskud sidste år – henholdsvis 6,9 millioner kroner og 3,4 millioner kroner. Grenaa Bladet havde ved årets begyndelse en negativ formue på 1,5 millioner kroner, mens Uge-Avisen Skanderborg havde en formue på 9,5 millioner kroner.

Lille underskud hos Radio Viborg

Radio Viborg havde et underskud på 64.000 kroner og en negativ egenkapital på 8,4 millioner kroner.

I forbindelse med årsregnskabet for den danske del af mediekoncernen er der sket en kraftig nedskriver af det danske selskabs værdi, så selskabet nu vurderes til at være under 700 millioner kroner værd i forhold til tidligere, hvor selskabet blev vurderet til at have en værdi på 1,7 milliard kroner.

Mecom gennemfører i øjeblikket en salgsproces, hvor de enkelte datterselskaber sælges hver for sig. Det sker, fordi selskabet ikke var tilfreds med det bud, der blev givet på et samlet salg af hele berlingskekoncernen. Foreløbig er det kun småbidder, der er blev realiseret.

Forhandlinger efter sommerferien

For et par uger siden blev en frist for at give bud på blandt andet Aarhus Stiftstidende og Randers Amtsavis overskredet, men bladledelserne oplyser, at der forhandles videre med interesserede købere efter sommerferien.

I Randers vides det, at to grupper af erhvervsfolk har været interesseret i at overtage Randers Amtsavis. Den ene har efter oplysninger fra koncerndirektør Lisbeth Knudsen givet op, mens der skal forhandles med den anden gruppe når sommeferien er overstået.

Direktør i Randers Tandhjulsfabrik, Søren Fischer, var med i den første gruppe, men han er tilsyneladende også med i den gruppe, der skal forhandles med om kort tid.

Chefredaktør: Stiften skal nok blive solgt

Der er ikke sluppet noget ud omkring eventuelle forhandlinger om Aarhus Stiftstidende. Dog har chefredaktør Turid Fennefoss sagt til TV2 Østjylland, at hun er fortrøstningsfuld i forhold til et salg af Aarhus Stifstidende.

“Avisen er i dag en god og solid forretning,” sagde hun blandt andet.

Udover dagbladene i Århus og Randers driver virksomheden også de lokale dagblade i Viborg, Ringkjøbing, Holstebro og Skjern. Her er det meddelt, at lokale erhvervsfolk er interesseret i at overtage aviserne.