Nordeafonden vil købe VSB-broerne på Randers Havn

Der er udsigt til at VSB-broerne kan forsvinde fra Randers havn inden for de næste par uger.  Foto: Randersidag.
Der er udsigt til at VSB-broerne kan forsvinde fra Randers havn inden for de næste par uger. Foto: Randersidag.

Nordeafonden forhandler med den advokat, der administrerer konkursboet efter VSB Industri- og Stålmontage, om at købe de færdige stålbroer, der i øjeblikket står på Randers Havn, skriver ingeniøren.dk.

Det var Nordeafonden, der skulle betale stålkonstruktionerne til Cirkelbroen, en svingbro over Christianshavns Kanal i København, og klapbroerne til en stiforbindelse fra Nyhavn, over Inderhavnen og videre mod Operaen, som Københavns Kommune og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal betaler.

Byggefirmaet Pihl og Søn, der gik konkurs for et par måneder siden, stod for arbejdet med begge projekterne og havde valgt VSB som underleverandør til opgaverne.

Løsning i næste uge

Kurator Johnny Madsen fra advokatfirmaet Delacour i Aarhus, der er bobestyrer i konkursboet efter VSB, oplyser, at han regner med, at der er fundet en løsning i løbet af en uges tid – hvorefter broerne vil forsvinde fra havnen i Randers.

Der er endnu ikke fundet en entreprenør, der kan gøre arbejdet færdigt.

VSB gik konkurs i sidste uge efter at Siemens havde aflyst bestillingen af 24 vindmøllehuse til havvindmøller. Det var det sidste skub, der sendte VSB ud over kanten, efter at virksomheden  i første omgang havde klaret eftervirkningerne af Pihl og Søn-krakket.

Konkursen betød, at cirka 170 personer blev sendt ud i arbejdsløshed med dags varsel.