WO Råsted rives med i ny firmakonkurs

Byggefirmaet WO Råsted i Randers er erklæret konkurs og har indstillet alle sine byggeopgaver.

Selskabet er en del af Engsø Gruppen, der har trukket stikket for en del af sine aktiviteter, bl.a. firmaet Engsø Vest i Aarhus, hvor WO Råsted var datterselskab.

Beslutningen om at erklære selskaberne konkurs blev taget i Engsø Gruppens bestyrelse tirsdag og blev effektueret onsdag.

Ialt 151 medarbejdere i de konkursramte selskaber mister deres arbejde – cirka en tredjedel af dem har tilknytning til Randersområdet.

Store tab i Skana Entreprise

Det er store tab i datterselskabet Skana Entreprise, der har trukket likviditet ud af Engsø-gruppen, og dermed gjort det nødvendigt for selskabet at erklære en række selskabet konkurs.

WO Råsted har blandt andet stået for jord-, beton og snedkertømrerentreprisen i forbindelse med Boligforeningen 1940’s afdeling Jordbærvangen i Randers, der stod færdig i 2012, og tømrerentreprisen på VIA University Colleges byggeri på Jens Otto Krags Plads i Randers, der blev opført i 2011.

Engsø-gruppen skriver i en pressemeddelelse, at virksomheden har erklæret datterselskaberne konkurs for at redde aktiviteterne i virksomhedens sunde dele.

Fusionerede i 2009

WO Råsted blev dannet i 2009 ved en fusion mellem WO Entreprise A/S og Råsted Byggefirma A/S. Det skete i forbindelse med at Engsø Gruppen overtog virksomhederne. Virksomheden har også en afdeling i Aarhus, der blev etableret i 2011.

Virksomheden er blandt andet kendt for en række restaureringsopgaver på slotte og herregårde – blandt andet Gl. Estrup.

Råsted Byggefirmas historie går tilbage til 1905.