Bombemand fik nedsat sin straf med tre år

Bombemanden fra Vilhelm Thomsens Plads i Randers fik i dag nedsat sin fængselsstraf fra otte år til fem år ved Vestre Landsret i Viborg.

Landsretten fandt det ikke bevist, at der var tale om et drabsforsøg, da en rørbombe sprang under en bil juleaften 2011. I bilen var bombemandens fætter og hans 3-årige datter.

Den 43-årige bombemand blev ved Retten i Randers den 26. marts i år dømt for drabsforsøg.

Slap uden skrammer

Den 43-åriges fætter havde lige sat bilen i gang, da bomben sprang. Der blev sprængt huller i bunden af bilen, som blev totalskadet. Både fætteren og datteren slap ud af bilen uden at være blevet ramt.

Den 43-årige har forklaret, at han ønskede at give fætteren et chok og en lærestreg, fordi de var i strid med hinanden om den 43-åriges tidligere kæreste.

Ved byrettens dom blev den 43-årige udover forsøg på drab på fætteren og hans datter også dømt for at have forvoldt sprængning med skader til følge samt i under særligt skærpende omstændigheder at have fremstillet og besiddet bomben, som byretten vurderede til at være af særdeles farlig. 

Landsretten afviste drabsforsøg

Nævningetinget i landsretten fandt det ikke bevist, at den 43-årige var skyldig i forsøg på drab på fætteren og den 3-årige pige. Derimod blev den 43-årige fundet skyldig i at have udsat de to personer i bilen for overhængende livsfare ved sprængningen af bomben. Landsretten fandt også, at den 43-årige havde fremstillet og besiddet bomben under særligt skærpende omstændigheder.

Landsretten lagde navnlig vægt på, at der var tale om meget alvorlig personfarlig kriminalitet, der blev begået efter forudgående planlægning, da straffen blev fastsat til fem år.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *