En fjerde ulv kan være på spil på Djursland

Foto: Naturhistorisk Museum, Aarhus
Foto: Naturhistorisk Museum, Aarhus

Der kan være tale om, at der er en fjerde ulv på Djursland udover de tre hanner, som helt sikkert har været i Jylland de seneste måneder, mener man på Naturhistorisk Museum. Det har nemlig ikke været muligt at finde dna-spor i forbindelse med de observationer af ulve, som er gjort af ulve på Djursland.

Torsdag den 30. maj kom det frem, at der helt sikkert har været tre forskellige ulve i Jylland de seneste måneder. Det er fastslået på baggrund af dna-undersøgelser af ekskrementer, og nogle af de dyr, der er blevet dræbt af ulvene – såvel får som dyr i naturen.

Ingen dna fra Djursland

“Der kan godt være flere end de tre, som vi har identificeret,” siger seniorforsker Thomas Secher Jensen fra Naturhistorisk Museum til TV2 Østjylland.

“Vi har f.eks. ikke nogen dna-prøver i forbindelse med de ulve, som flere har set på Djursland. Og der er endda nogle der mener, at en af ulvene var en tæve. Men jeg tror ikke, at vi får en ulvefamilie at se i Danmark i år, men det kan ske når som helst i fremtiden.”

De tre uidentificerede ulve er alle hanner. Den ene af dem har den samme mor, som ulven, der blev fundet død i Nordjylland sidste år. De to andre menes at komme fra Polen.

Ulv set på Djursland og ved Hadsten

For et par ugen siden offentliggjorde Naturstyrelsen en opgørelse over de observationer af ulve, der er gjort i Danmark siden den døde ulv blev fundet i Thy i november sidste år. Tre af de  observationer er gjort Djursland.  Derudover har der været en enkelt observation ved Hadsten.

De ulve, der er set på Djursland er observeret ikke langt fra Løvenholmskovene, der i en undersøgelse tidligere på året blev beskrevet som et af 10 mulige levesteder for en dansk ulvefamilie.

Tidligere artikler om ulve på Djursland:

13. marts 2013 Jæger så en ulv ved Glesborg

3. marts 2013 Ulve kan leve i skovene på Norddjursland