Forenede Demokrater bliver navnet på det nye parti

Forenede demokraterIndenrigsministeriet har godkendt Forenede Demokrater som navnet på det nye centrum-venstreparti, der dannes på søndag i Odense.

Styregruppen for det nye parti fik besked om ministeriets beslutning tirsdag.

Partiets navneønske har været sendt i høring hos partiet Demokraterne, der ledes at det tidligere konservative folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen.

Indenrigsministeriet sagde ja

Partiets eventuelle svar har altså ikke været af sådan en karakter, at Indenrigsministeriet ville nægte det nye parti at bruge et partinavn, hvor ordet demokrater indgår, selv om det vil kunne hævedes at kunne forveksles med Demokraterne.

Det stiftende møde holdes på spillestedet Kansas City, Ny Munkebjergvej 140 i Odense søndag kl. 11.00. Foreløbig har 56 tilmeldt sig på foreningens lukkede facebookside.

Foreningens lukkede facebookside, hvor det nye partis politik er blevet diskuteret de seneste uger, har 1793 medlemmer, men den åbne profil har 1485 medlemmer.

Underskriftindsamling skydes i gang

Underskriftsindsamlingen for at blive klar til opstilling ved næste folketingsvalg går i gang i forbindelse med det stiftende møde på søndag. Der skal samles omkring 20.000 underskrifter sammen for at være opstillingsberettiget ved valget, der ventes om toogethalvt år – hvis ikke statsminister Helle Thorning Schmidt vælger at udskrive folketingsvalg inden valgperiodens udløb.

Partiet arbejder også på at stille op ved de kommende kommunal- og regionsrådsvalg den 19. november i år.

Partiets styregruppe blev nedsat i den første uge af  skolekonflikten i april måned i protest mod de nuværende  regeringspartiers politik.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder