Det bliver sværere at få seniorjob

jobcenterAftalen om at indføre en arbejdsmarkedsydelse i en fireårig periode betyder, at det bliver sværere for ældre dagpengemodtagere at få et seniorjob.

Hvis man som ledig for eksempel mister retten til dagpenge i første halvår af 2014, så skal man vente femten måneder før man har ret til et seniorjob. I den mellemliggende periode får man den nye arbejdsmarkedsydelse, der er på omkring 10.000 kroner om måneden.

Inden udgangen af 2013 har ledige, der har mindre end fem år til at kunne gå på efterløn, ret til et seniorjob med det samme til overenskomstmæssig løn.

Undgik kontingentforhøjelse

Ændringen af seniorjobordningen er en del af det kludetæppe, som forligspartierne – regeringspartierne og enhedslisten – strikkede sammen under forhandlingerne for at undgå, at kontingentet for arbejdsløshedsforsikring blev hævet med 35 kroner om måneden.

Da danskerne sidste år skulle afgøre, om det ville have deres efterlønspenge tilbage, orienterede  mange medarbejdere i a-kasserne om seniorjobordningen som en mulighed over for medlemmerne, hvis de blev i efterlønsordningen.

Et job når dagpengen faldt væk

Økonom i Danica, Lars Kjeldgaard, skønner ifølge epn.dk at en kvart million af dem, der valgte at blive i efterlønsordningen, gjorde det med henblik på at efterlønnen kunne sikre dem et job i slutningen af arbejdslivet, hvis dagpengene skulle stoppe.

“Helt uden at forholde mig til det politiske indhold i den nye aftale, vil jeg tro, at de fleste ville være kede af at ryge på en ledighedsydelse på lidt over 10.000 kr. om måneden, hvis man faktisk var stillet et job til en overenskomstmæssig løn  i udsigt,” siger Lars Kjeldgaard.

Læs artiklen på epn.dk her

Bemærk i øvrigt, at der er en fejl i artiklens tredje afsnit. Det er ikke alle over 55 år, der har ret til et seniorjob i dag. Det er alle, der har mindre end fem år til at de kan komme på efterløn, når de mister dagpengene, der kan få seniorjob efter de nugældende regler.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *