Forenede Demokrater stiftes som parti den 9. juni

Forenede demokraterNæsten 1.900 medlemmer af Forenede Demokraters lukkede facebook-gruppe er inviteret til stiftende genneralforsamling i partiet den 9. juni i Odense.

En arbejdsgruppe blev stiftet i begyndelsen af lærerkonflikten, og partiets politiske program udformes løbende af de cirka 1900 medlemmer af facebookgruppen.

“Vi er nogle borgere, der føler os hjemløse i dansk politik,” hedder det blandt andet på facebooksiden som en af begrundelserne for at starte et nyt politisk parti.

“Derfor er vi gået sammen og arbejder mod at få stiftet en vælgerforening. Vi har et langsigtet ønske om at danne et nyt parti, som kan udfylde det hul, vi ser til venstre for midten. Vi har den opfattelse, at regeringen m.fl. gennem en teknokratisk tilgang til udfordringerne, har skadet demokratiet i vores samfund.”

Klar til underskriftindsamling

Den 29. maj får partiet at vide fra indenrigsministeriet, om partinavnet kan godkendes, og derefter går en underskriftindsamling i gang for at samle de cirka 20.000 vælgererklæringer, der er nødvendige for at blive opstillingsberettiget ved et kommende folketingsvalg.

Folkene bag den nye politiske gruppering beskriver det nye parti som et nyt centrum-venstreparti. En styregruppe på ni medlemmer har sørget for indkaldelsen til den stiftende generalforsamling, ligesom de ni personer organiserer debatten på facebooksiden. Den åbne gruppe havde onsdag 1.465 medlemmer, mens den lukkede gruppe havde 1.880 medlemmer.

Venstre Light

Et af medlemmerne af styregruppen er Magnus Pharao Hansen, der ikke er lærer, men arbejder på en ph.d.-afhandling inden for sprogantropologi ved et universitet i USA. Han har de seneste år været medlem af Socialdemokraterne, men meldte sig ud for nogen tid siden.

“Jeg havde ikke meldt mig ind i Socialdemokraterne for at støtte op om en politik, der blot var en light-udgave af Venstres politik,” fortæller han til Kristeligt Dagblad.

“Derudover oplevede jeg ikke, at medlemmerne blev hørt i partiet. Topstyringen er massiv, og det er helt utrolig, hvor lidt baglandet er taget i betragtning i den politik, der bliver ført i regeringen. Når man som vælger ikke føler sig hørt i sit parti, forsvinder grundlaget for demokratiet.” .

“Det er en utilfredshed med den måde, politik bliver ført på generelt på Christiansborg. Jeg tror, at mange partier har undervurderet den identitetsfaktor, der ligger i at se sig selv som en bestemt slags person, der stemmer på en bestemt slags parti. Og den ekstreme skuffelse, der kommer, når man oplever, at partiet pludselig ikke længere stemmer overens med ens person, ens værdier og historien om, hvilket samfund man ønsker.”

“Det er en utilfredshed med den måde, politik bliver ført på generelt på Christiansborg. Jeg tror, at mange partier har undervurderet den identitetsfaktor, der ligger i at se sig selv som en bestemt slags person, der stemmer på en bestemt slags parti. Og den ekstreme skuffelse, der kommer, når man oplever, at partiet pludselig ikke længere stemmer overens med ens person, ens værdier og historien om, hvilket samfund man ønsker,”

Artiklen i Kristeligt Dagblad kan læses her.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder