Østjydsk Bank udskyder kvartalsregnskab

OPDATERET Østjydsk Bank har for anden gang i løbet af kort tid haft besøg af Finanstilsynet, og det har fået banken til at udskyde offentliggørelsen af regnskabet for januar kvartal. 

Samtidig har banken bedt om, at bankaktien bliver overført til fondsbørsens observationsliste frem til offentliggørelsen af bankens kvartalsregnskab den 31. maj.

Den ændrede dato for offentliggørelse skyldes, at banken ønsker at Finanstilsynets bedømmelse af situationen i forbindelse med et ordinært besøg skal afspejles i det endelige kvartalsregnskab, oplyser banken i en pressemeddelelse.

“Vi havde en forventning om, at vi kunne være færdige og melde ud, hvad størrelsen på vores nedskrivninger ville være,” siger direktør for Østjydsk Bank max Hovedskov til hjemmeside FinansWatch.

“Der har været vist god vilje, men vi har simpelthen ikke kunnet nå at blive færdige. Jeg beklager, at det er sent, at vi udskyder, men det beror alene på, at vi havde troet på, at vi kunne nå at blive færdige, og det blev vi ikke. Og så ville det ikke være et retvisende billede i regnskabet.” 

Underskud på 200 millioner kroner i 2012

Da banken offentliggjorde sit regnskab for 2012 tidligere på året, viste det et underskud på 200 millioner kroner. Det betød, at der skete et skifte i bankens øverste ledelse, hvor Max Hovedskov blev pengeinstitutets øverste leder efter Jens Vendelbo, der havde siddet på posten i 20 år. Tidligere på måneden forlod han endegyldigt bankens direktion.

Østjydsk Bank har ifølge Randers Amtsavis bl.a. et samlet udlån på omkring 180 millioner kroner tilgode i konkursboet efter Randersegnens Boligforening. Derudover har en række af bankens kunder i byggebranchen måttet indstille aktiviteterne den seneste tid.

Byggeskandale i Aarhus

Det drejer sig bl.a. om selskabet RIB Chopinhuset Aps., der sidste år var indblandet i en byggeskandale i Aarhus. Selskabet byggede og solgte fem rækkehuse i Aabyhøj, selv om Aarhus Kommune ikke havde givet byggetilladelse til projektet.

Banken fik på en ekstraordinær generalforsamling i april bemyndigelse til at udvide aktiekapitalen med 192 millioner kroner inden for de kommende fem år.

Artiklen på Finanswatch kan læser her