Gore sælger tv-station til oliesheiker

Al Gore - tjener formue på salg af tv-stationen Current TV
Al Gore – tjener formue på salg af tv-stationen Current TV

Den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore har solgt sin tv-station “Current tv” til den arabiske tv-station Al Jezeera.  Købsprisen menes at være omkring en halv milliard dollars, hvoraf Al Gore står til en fortjeneste på omkring 70 millioner dollars, fordi han før salget kun ejede en del af tv-stationen.

Den tidligere demokratiske vicepræsident, der er kanalens grundlægger, er under heftig beskydning i USA, fordi han tilsyneladende forsøgte at få handlen gennemført i en fart mellem jul og nytår for at undgå de skattestigninger for amerikanere med de højeste indkomster, der trådte i kraft ved årsskiftet.

Samtidig siger kritikere også, at det er lidt underligt, at Al Gore sælger til et selskab, der er etableret på baggrund af salg af olie, når han profilerer sig selv som  klimaaktivist.

Current TV blev startet af Al Gore i 2004 omkring det tidspunkt, hvor han udgav bogens “Den ubekvemme sandhed”, der handler om verdens klimaproblemer.

Arabisk fodfæste

Al Jezeera vil bruge kanalen til at sende sin engelske nyhedskanal, der blev etableret i England for syv år siden. Current TV er en kabeltv-station og findes i dag i cirka 60 millioner amerikanske hjem. Den engelske udgave af Al Jezeera kan nu ses i omkring 4,8 millioner amerikanske hjem.

Current TV har de seneste år flere gange forsøgt at revitalisere kanalens indhold, men uden af opnå de seertal, der kunne bringe kanalen mod toppet af listen med de mest sete tv-kanaler.

Lave seertal betyder også, at Current TV ikke har tjent så mange penge hos kabeldistributørerne, og stationen har faktisk været i fare for at blive smidt ud af flere kabeltv-pakker, på grund af de lave seertal.

Time Warner dropper den nye kanal

Time Warner Cable, der er den anden største kabeltv-distributør i USA, har besluttet at fjerne kanelen fra sin tv-pakke efter det Qutar-ejede Al Jazeera har overtaget tv-stationen. Dermed forsvunder tv-kanalen fra omkring 20 millioner husstande.

I Current TVs medarbejderstab er der flere tidligere venstreorienterede demokratiske politikere, der har været med til at give kanalen et ry for at være en liberal – i amerikansk forstand – tv-kanal.

To tidligere demokratiske guvernører Jennifer Granholm (Michigan) og Eliot Spitzer (New York) har offentligt fortalt, at de forlader tv-stationen, når de nye ejere tager over. Eliot Spitzer, der forlod posten som guvernør i 2008 efter en skandale, hvor han havde en prostitueret som elskerinde, blev tilknyttet Current TV med sit eget show i marts 2012.

 

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *