5.709 akutjob klargjort til ledige

jobcenterNæsten halvdelen af de akutjob, som regeringen, arbejdsgiverne, kommunerne og regionerne i oktober sidste år gav hinanden håndslag på skulle slås op for at hjælpe de langtidsledige, der i første halvdel af 3013 vil miste deres dagpenge, er eller har været tilgængelige på jobnet.dk.  

Lige nu (onsdag den 9. januar 2013 kl 20.35) er der 2.390 akutjob på jobnet.dk. En opgørelse, som jobnet.dk offentliggør på sin hjemmeside, fortæller, at der ialt er eller har været opslået 5.709 akutjob  den 2. januar 2013.

Da der efter den 2. januar er opslået nogle hundrede nye akutjob, betyder det, at man lige nu er ret tæt på de 6.250, der er præcis halvdelen af det antal jobs, der ifølge aftalen skulle slås op inden den 1. juli næste år.

Med hensyn til at slå stillinger op, bliver der efter alt at dømme langt fra problemer med at nå de ialt 12.500 jobopslag inden den 1. juli. Det er imidlertid vanskeligere at finde ud af, hvor mange af de opslåede jobs, der er besat med ledige, der er tæt på at miste deres dagpenge.

Der laves ingen central registrering, men Dansk Metal fortalte for nogle dage siden, at fagforeningen har registreret at to af fagforeningens medlemmer har fået beskæftigelse efter ansøgning til et akutjob, mens 3F oplyser, at 10 af fagforeningens medlemmer har fået et akutjob.

Arbejdsmarkedsstyrelsen har netop offentliggjort en statistik, der viser, at endnu ca. 37.000 af de 50.272, der i efteråret fik brev fra myndighederne om, at de vil falde for ud af dagpengesystemet i år, mangler en afklaring af deres situation.

Det er nogenlunde det samme antal, som ved den forrige opgørelse den 21. december, fortæller Morgenavisen Jyllands-Posten.

Der ligger i aftalen mellem regeringen, kommunerne, regionerne og det private erhvervsliv kun en aftale om at slå job op som akutjob. Det betyder, at der ikke er nogen aftale om at 12.500 af de udfaldstruede skal ansættes i konkrete stillinger.

 

 

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *