Hillary Clinton vil vinde i Iowa

Hillary Clinton (Foto: change.org)
Hillary Clinton (Foto: change.org)

Hillary Clinton har stor opbakning i staten Iowa, hvis hun skulle beslutte sig for at stille op som præsidentkandidat ved valget i 2016. Det viser en meningsmåling, som Quinnipiac University har offentliggjort.

Hun vil vinde i Iowa over alle den nuværende sandsynlige republikanske modkandidater ved et præsidentvalg.

Senator Marco Rubio kan Hillary Clinton slå med 11 procent, mens senator Rand Paul vil blive slået med fire procent, sådan som det ser ud i dag.

Opbakning hos kvinderne

Forskerne fra Quinnipiac Universty, der ligger Conneticut, konkluderer, at en væsentlig årsag er at den tidligere udenrigsminister har stor opbakning hos de kvindelige vælgere.

En anden demokratisk præsidentkandidat ved valget om tre år er vicepræsident Joe Biden. Han vil ifølge undersøgelsen tabe til de to samme republikanske modkandidater.

Spekulationerne om Hillary Clintons kandidatur om tre år bliver ved. Hendes mand, tidligere præsident Bill Clinton, og den tidligere leder af Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har opfordret hende til at forsøge at blive nomineret som demokraternes kandidat.

Syg da hun var udenrigsminister

Hillary Clinton nægter dog selv, at hun overvejer at stille op til præsidentposten om tre år. I de sidste måneder i hendes udenrigsministertid blev hun bl.a. ramt af en lille hjerneblødning, der var en medvirkende årsag til at hun  valgte at stoppe som udenrigsminister.

Heller ingen af de sandsynlige republikanske kandidater har offentligt sagt, at de går efter præsidenposten. Det anses dog for meget sandsynligt, at Rand Paul vil være at finde i feltet, da han den seneste tid har besøgt Iowa og New Hampshire, der er to af de vigtigste primærvalg-stater, flere gange.

Iowa er traditionelt den første stat, hvor der bliver valgt kandidater til partiernes konventer, der vælger den endelige kandidat. Det sker ved det traditionelle valgmøder, hvor folk samlet ved møder i deres lokalområde og beslutter sig for hvem de vil anbefale. I de fleste stater holdes der regulære primærvalg, hvor vælgerne møder op på valgsteder og afgiver deres hemmelige stemme.

En sejr i Iowa var i 2007 med til at give præsident Obamas valgkampagne så meget medvind, at han besejrede både Hillary Clinton og Joe Biden og blev demokraternes præsidentkandidat.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *