Skuespiller mistænkes som terrorist

Navid Negahban – skurk i “Homeland” bliver tjekket ekstra i lufthavne.

En iransk skuespiller, der spiller arabisk skurk i den populære tv-serie “Homeland”, er flere gange blevet tilbageholdt i lufthavne, fordi sikkerhedspersonale mistænker ham for at være terrorist.

“Jeg kan se, at sikkerhedsfolkene tænker, at de tror, at de har set mig før,” fortæller Navid Negahban til cnn.com.

“Derfor tjekker de mit pas grundigt, samtidig med at de kigger meget nøje på mig. Og de stiller mig en masse spørgsmål.”

Langt skæg og langt hår

For nogen tid siden var han f.eks. var han på vej til Canada for at deltage i optagelser til “Homeland”s anden sæson, og han blev igen stoppet af en sikkerhedsvagt – denne gang i New Yorks LaGuardia lufthavn – der var meget mistænksom. Navid Negahbans hår og skæg havde den længde, som det har i serien.

“Jeg orkede ikke spørgsmålene igen, og jeg fortalte straks sikkerhedsvagten, at jeg skulle til Canada for at være med i et afsnit til Homeland, hvor jeg spiller international terrorist,” fortæller Navid Negahban.

“Nogle af de omkringstående reagerede negativt på ordet terrorist, men vagten genkendte mig straks og vendte sig om for at fortælle sine kolleger, at “Abu Nazir er her”. Han havde lige set den sidste episode fra første sæson på tv.”

Terroristleder

Abu Nazir er den rolle som terroristleder, som Navid Negahban spiller i “Homeland” – leder af den gruppe, som den hjemvendte amerikanske marinesoldat og nu agent for Abu Nazir, Nicholas Brody, arbejder for. Karakteren Abu Nazir ser ud til at være bygget op omkring Osama bin Laden, den tidligere leder af Al Quida.

Navid Negahban har også tidligere spillet skurk i “24 timer”, ligesom han har haft en rolle i en spionthriller-serie “Covert Affairs”. Den serie har været vist på en af TV3-kanalerne, mens 24 timer er kendt fra TV2.

Amerikanske medier mener at vide, at “Homeland” er præsident Barrack Obamas yndlingsserie.

“Det er fantastisk, at præsidenten er en stor fan af serien, men jeg tror, at jeg vil være nervøs, hvis han inviterer mig til at besøge Det Hvide Hus,” síger  Navid Negahban til cnn.com

Hurtig dansk premiere

“Homeland” er netop begyndt på DR1, og vises hver onsdag aften – tre dage efter at de pågældende afsnit har haft premiere på amerikansk tv. Den vises på den amerikanske tv-kanal Showtime.

“Homeland”s første sæson er for kort tid siden blevet kåret som den bedste tv-serie i USA. Den slog overraskende serien om reklamebranchen “Mad Men”, der var storfavorit til prisen, selv om serien har vundet Emmy-prisen flere gange tidligere.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *