Italienske Ansaldo STS skal være med til at bygge letbanen

Letbanen-i-Mulhouse-F.jpgDet italienske selskab Ansaldo STS skal i samarbejde med det schweiziske selskab Stadler stå for byggeriet af Aarhus Letbane. Ansaldo STS er søsterselskab til Ansaldobreda, der står bag den stærkt forsinkede levering af IC4-tog til DSB. 

Den endelige kontrakt forventes at blive underskrevet i løbet af kort tid, fortæller Aarhus Letbane i en pressemeddelelse mandag.

Det italiensk/schweiziske konsortium skal stå for nedlægges af de nye jernbanespor på Randersvej via Skejby og Lisbjerg til Lystrup og levering af de letbanetog, der skal køre på strækningen.

Flere forhandlinger

Aarhus Letbane har det seneste års tid forhandlet med flere konsortier, der har deltaget i et indbudt udbud af banen, men forhandlingerne gik i stå for et par måneder siden, da det kom frem, at de 2,4 mia. kr., der var afsat, ikke var nok.

Derfor har staten, Region Midtjylland og Aarhus Kommune  de seneste uger arbejdet på at finde de cirka 700 mio. kr., der manglede i projektet.

Letbanen er planlagt til at blive taget i brug i begyndelsen af 2017 – det år, hvor Aarhus er europæisk kulturhovedstad.