Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis solgt

stiften2Den britiske kapitalfond Mecom har solgt Berlingske Media til den belgiske avisgruppe De Persgroep. Med i købet er Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis, der er ejet af Berlingske Media. (Opdateres.)

Belgierne har købt Mecom, der udover Berlingske Media også omfatter en hollandsk avisgruppe, for et beløb på  1,8 mia. danske kroner.

Dermed er det tredje gang inden for de seneste tolv år, at Berlingske Media – og dermed de to lokalaviser i Østjylland får nye ejere.

Belgiens bedst sælgende avis

De Persgroep udgiver blandt andet Belgiens bedst sælgende avis Het laatste Nieuws, der dagligt udkommer i 280.000 eksemplarer. Bladgruppen er familiejet.

Virksomheden havde i 2013 en omsætning på 6,7 mia. kroner og et overskud på 974 mio. kroner.

Handlen ventes først at falde helt på plads til efteråret, bl.a. fordi de hollandske konkurrencemyndigheder skal godkende den. Dertil kommer, at aktionærerne i Mecom skal godkende handelen på en ekstraordinær generalforsamling i løbet af kort tid. Mecom-selskabet skal nemlig opløses.

Da meddelelsen om handlen blev givet til fondsbørsen i London mandag morgen strøg mecom-aktien i vejret. Ved middagstid var den i kurs 1,53. Det svarer til en stigning på 38 procent i fredags.

Det vides endnu ikke hvilke konsekvenser handlen får for de to lokale aviser, der sidste år var udbudt til salg i lokalområdet uden held, selv om der blev forhandlet med flere interesserede lokale grupper.

Læs også:  Amtsavisen og Stiften truet af ny sparerunde

 

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder