Jæger så en ulv ved Glesborg

Ulvespor fra Glesborg
Billede af et af de fundne dyrespor ved Glesborg. Foto: Naturhistorisk Museum, Aarhus

En jæger på Norddjursland mener, at han har set en ulv i nærheden af sin bopæl, fortæller Naturhistorisk Museum på sin facebookside.

Efterfølgende har folk fra museet været på besøg på stedet, hvor der blev fundet fodspor, der tyder på, at det var en ulv, som jægeren så jage en flok kronvildt på en mark. Sporene var 11 centimeter i længden og ni centimeter i bredden.

“Iagttagelsen understøtter forekomsten af mere end én ulv, da der på det pågældende tidspunkt fortsat sås ulv i Midtjylland,” skriver Naturhistorisk Museum på sin facebookside.

Jægeren og hans familie så ulven onsdag den 27. februar mens de sad og spiste aftensmad. Først får de øje på en flok på otte til 10 krondyr, der kommer løbende mod deres ejendom. De kunne med det samme se, at der var noget efter dem.

“Da de er ca. 50-100 meter fra vores køkkenvindue kan vi se, at det ikke er en hund eller ræv. Dyret er stort med lang krop, bred sænket hale, lang pels som er tyk og kraftig omkring halsen,”  skriver jægeren i en beretning til Naturhistorisk Museum.

“Dyret er meget målrettet i jagten og vi har aldrig set noget løbe så hurtigt. Vi er ikke i tvivl om, at det er en ulv.”

Kent Olsen fra Naturhistorisk Museum besøger efterfølgende jægeren, opmåler fodsporene og finder derefter oplysningerne så troværdige, at de vælger at offentliggøre iagttagelserne på museets facebookside.

Naturhistorisk Museum skriver på sin hjemmeside, at ulven er set ved Glesborg, men i kommentarer til indlægget på museets facebookside bliver stedet præciseret til at være Stenvad Hede.

For nogle uger siden offentliggjorde Det Nationale Center for Miljø og Energi en rapport, hvor centret vurderede, at en ulveflok vil kunne leve i Fjeld Skov og Fuglsø Mose – bl.a. på grund af den store bestand af kronvildt.

Ulve kan leve i skovene på Norddjursland