Mand fra Randers kan ikke få børnecheck

btEn 53-årig mand fra Randers kan ikke få børnecheck til sin datter, der bor i Slovakiet. Det har Ankestyrelsen afgjort i en klagesag, der går tilbage til 2012.

“Vi har lagt vægt på, at det er en betingelse for at være berettiget til børneydelse og ordinært og ekstra børnetilskud, at barnet faktisk opholder sig i Danmark,” skriver Ankestyrelsen i afgørelsen til manden.

Afgørelsen er vist i dagbladet BT, der har skrevet om sagen.

“Hvorfor skal jeg behandles værre end en polsk jordbærplukker,” spørger den 53-årige i avisen.

“Min datter skal som dansk statsborger være i Danmark, før jeg kan få udbetalt børnepenge. Men en polak, en italiener og alle mulige andre kan få børnepenge, men deres børn behøver aldrig nogensinde at komme til Danmark. Det er sgu da urimeligt.”

Forældre i strid om datteren

I to år har den 53-årige og barnets mor, der er fra Slovakiet, været i strid om datteren, som Ankestyrelsen i sin afgørelse i sagen beskriver som bortført til Slovakiet.

Den 53-årige fortæller, at han skulle bruge pengene til at besøge sin datter og give hende nogle ting, når han besøger hende. Han kan godt få lov til at besøge datteren i Slovakiet for moderens familie.

Striden om udbetaling af børnecheck til udenlændige, der arbejder i Danmark, har de seneste dage udviklet sig til en varm politisk kartoffel på Christiansborg, hvor regeringen har fremsat et lovforslag om, at udlændinge, der arbejder i Danmark har ret til børnecheck, fordi det ifølge EU ikke er lovligt at forskelsbehandle danskere og andre eu-borgere, der arbejder i Danmark.

Oppositionen er imod udbetalingen, og regeringen kan derfor få svært ved at få flertal for sit forslag.

Læs artiklen i BT her.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder