TV: “Sommer” bliver genudsendt

Jesper Langberg og Lisbeth Dahl i familien Sommers køkken. Foto: DR/Agnete Schlitchkrull
Jesper Langberg og Lisbeth Dahl i familien Sommers køkken. Foto: DR/Agnete Schlitchkrull

DR1 genudsender fra søndag den 9. marts de 20 afsnit om familien Sommer, der blev vist første gang i 2008. Det sker kl. 20.00 om aftenen – som afløser for “Arvingerne”, der slutter søndag den 2. marts.

Det betyder, at DR1 har ændret beslutningen om at sende fjerde sæson af serie “Downton Abbey” på det sendetidspunkt. Det vides endnu ikke hvornår DR1 så vil sende nye afsnit af serien, der for længe siden har været vist på svensk og norsk tv. Produktionen af femte sæson er netop gået i gang.

“Sommer” har Jesper Langberg og Lisbeth Dahl ægteparret Sommer. Desuden følger serien deres børn, svigerbørn og børnebørn.

De 20 tv-afsnit blev efterfulgt at 10 afsnit som hørespil – som det hed i gamle dage – på radio. Det fik lyttertallet til at firedobles i forhold til den antal lyttere, der normalt er til radiodrama.

Tv-serien følger livet i en dansk middelklassefamilie, og er meget dansk i sit udgangspunkt. Måske er det også derfor, at det er en af de få tv-serier fra DR, der ikke har vundet internationale tv-priser de seneste år, hvis specielt krimiserierne har gået en sejrsgang verden over.