Studiekammerater handlede med Dong-aktier

donglogoTo gamle studiekammerater sad over for hinanden, da detaljerne i aftalen om salget af 19 procent af aktierne i det statslige energiselskab Dong til det amerikanske selskab Goldman Sach blev forhandlet på plads, skriver Morgenavisen Jyllands-posten.

Den ene, Michael Speecht Bruun, er mangeårig ansat i Goldman Sachs afdeling i London, mens den anden, Morten Weicher, er Vice President i Dong – og tidligere kollega til Michael Speecht Bruun i Goldman Sachs-kontoret i London indtil 2010.

De to blev færdig med deres cand. polit. uddannelse ved Københavns Universitet i 2004, og de havde den samme vejleder, da de afleverede deres specialer.

Private relationer

De har begge afvist at tale med Jyllands-Posten, og Dongs kommunikationschef Karsten Anker Petersen ønsker ikke at svare på, om de to danskere kender hinanden.

“Hvad vores medarbejdere har af private relationer, vedkommer ikke andre,” siger han til Jyllandsposten.

“Men alt i denne proces har været “by the book”.”

Relationer til Goldman Sachs

Tidligere har det også været fremme, at administrerende direktør for Dong  Henrik Poulsen har relationer til folk fra Goldman Sachs i de bestyrelser, hvor han også har sæde. Det drejer sig bl.a. om ISS, hvor Henrik Poulsen er formand for revisionsudvalget.

Også den nuværende formand for Dongs bestyrelse, Fritz Schur, har relationer til Goldman Sachs. Han er medlem af et rådgivende organ – en slags repræsentantskab – i den store amerikanske bank.

Fritz Schur oplyste efter at salget af 19 procent af aktierne i Dong var blevet godkendt i Folketingets finansudvalg, at han trækker sig tilbage som formand for Dongs bestyrelse ved den kommende generalforsamling den 12. marts.

Næstformanden går

I dag har også næstformand for bestyrelsen, Jacob Brogaard, meddelt, at han træder tilbage fra sin post i bestyrelsen for det danske energiselskab.

Han er også kendt som formand for bestyrelsen i det statsselskab, der vogter over statens aktiver i forbindelse med oprydning i nødlidende danske bank – Finansiel Stabilitet.

Artiklen fra Jyllands-Posten kan kun læses, hvis man har avisens internetabonnement med adgang til ekstra materiale, men her   kan læses en anden artikel, som avisen har skrevet om Dong-sagen i dag.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder