To mænd dømt for dødelig vold

rettenirandersRANDERS: To mænd på henholdsvis 25 og 26 år blev fredag ved Retten i Randers hver idømt 6 år og 6 måneders fængsel for vold med døden ved en voldsepisode i Udbyneder i maj sidste år. 

Episoden fandt sted den 27. maj 2015 ved midnatstid. Her havde de to tiltalte angiveligt været i klammeri med de to mænd – en 40-årig mand og en 44-årig mand.

I første omgang inde i den 44-åriges hus og senere ude på vejen foran huset, hvor de to tiltalte på en motorcrosser påkørte de to overfaldne mænd med en fart på mindst 40 km/t.

Den 40-årige fik ved påkørslen revet sin pulsåre over og afgik kort efter ved døden.

Den 44-årige blev først påkørt, hvorefter de to tiltalte efterfølgende kørte over ham med crosseren og sparkede ham, mens han lå på jorden. Den 44-årige pådrog sig blandt andet åbent benbrud, brud på to ribben, og hans ene lunge klappede sammen.

De to tiltalte kørte herefter fra stedet, men blev senere på natten anholdt ikke så langt derfra.

Dømt for vold
Anklagemyndigheden gik efter at få de tiltalte dømt for henholdsvis manddrab og forsøg på manddrab. Retten valgte i stedet at dømme efter den subsidiære tiltale omhandlende vold under særdeles skærpende omstændigheder, hvilket altså har udmøntet sig i 6 år og 6 måneders fængsel.

“Retten vurderer, at de tiltalte ikke havde til forsæt at slå nogen ihjel, og derfor bliver de kendt skyldige i vold med døden til følge og grov vold, og det tager jeg selvfølgelig til efterretning,” siger anklager Dorthe Lysgaard, Østjyllands Politi.

“Med hensyn til selve strafudmålingen ligger denne i tråd med praksis, hvor udgangspunktet for straffen for vold med døden til følge er 6 års fængsel.”

Den 25-årige blev desuden dømt for at have kørt motorcrosseren i narkopåvirket tilstand og fik frakendt førerretten i 8 år.

De to mænd ankede på stedet dommen til landsretten.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Randers på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.