TV: House of Cards får en tredie sæson

imgresAlle fans af netflix-serien “House of Cards”, der allerede nu har set anden sæson af den populære tv-serie, kan godt begynde at glæde sig. Om et år vil tredie sæson af serien blive tilgængelig på streamingtjenesten.

Den 4. februar offentliggjorde Netflix – 10 dage før anden sæson var klar til abonnenterne verden over – at der er lavet en aftale om endnu en sæson, der ventes at være klar i februar næste år.

Oprindeligt var der kun planlagt to sæsoner på tilsammen 26 afsnit af serien, men serien, der handler om det politiske liv i Washington, er blevet ekstremt populær, så man har valgt at fortsætte med endnu en sæson.

Indholdschef hos Netflix Ted Sarandos, antyder endda i The Hollywood Reporter, at serien ikke nødvendigvis ender med en tredie sæson.

“Hvis man ser på den originale “House of Cards”-serie (BBC, 1990, red) er det helt naturligt med en tredie sæson, men vi kan nå længere end det,” citerer filmmagasinet Ted Sarandos ham for at sige i en paneldebat for noget tid siden.

Seertal er hemmelige

Netflix har ikke offentliggjort, hvor mange der har set seriens første sæson, men sæsonen er udsendt på DVD og er blevet tilgængelig på en lang række andre ondemand-tjenester.

Serien har fået en lang række tv-priser siden den første sæson blev tilgængelig for omkring et år siden. Det er bl.a. blevet til tre Emmyer ud af ni nomineringer og en Golden Globe ud af fire nomineringer.

Kevin Spacey, der tidligere har vundet en Oscar for en af sine præstationer på det hvide lærred, er seriens bærende kraft som den fuldstændig skruppelløse washingtonpolitiker Francis Underwood.

Golden Globe til Underwoods kone

Det blev dog hverken til en Emmy eller en Golden Globe som bedste mandelige hovedrolle, men Robin Wright, der spiller hans næsten lige så skruppelløse hustru Claire, fik en Golden Globe som bedste kvindelige skuespiller ved uddelingen i januar i år.