VSB i Randers konkurs: 170 mister deres job

På Randers Havn står der en ufærdig bro, som VSB Industri- og stålmontage skulle have afleveret i København. Foto: Randersidag.
På Randers Havn står der en ufærdig bro, som VSB Industri- og stålmontage skulle have afleveret i København. Foto: Randersidag.

VSB Industri- og Stålmontage med hovedkvarter i Assentoft blev torsdag erklæret konkurs ved Retten i Randers. Det betyder, at de cirka 170 ansatte fra i dag står uden arbejde.

Virksomheden var underentreprenør til byggekoncernen Pihl og Søn, der gik konkurs for et par uger siden.

Nyhedsjagten har forsøgt at få direktør Flemming Werks kommentar til konkursen, men han var ikke at træffe torsdag aften.

Alle medarbejdere på virksomheden blev torsdag indkaldt til et møde,  hvor de fik en orientering om situationen og den uundgåelige konkurs. 170 medarbejdere kan dermed føjes til de mange, som i forvejen er ledige i Randers kommune.

Nye ledige hos Metal

Specielt Dansk Metal i Randers bliver hårdt ramt, efter at ledigheden i afdelingen er faldet voldsomt de seneste måneder.

Formand Henrik Leth har indkaldt alle de berørte medlemmer til et orienteringsmøde i Metalhuset på Lucernevej fredag formiddag klokken 9.30.

Det er ikke mere end små tre uger siden, at virksomheden var ude i en fyringsrunde.

Brofag strandet på havnen

Virksomheden går konkurs inden en igangværende og meget stor opgave til hovedstaden er leveret. På Randers Havn står nu et kæmpe brofag i stål, som der skal findes en virksomhed til at gøre færdig.

VSB Industro- og Stålmontage blev kåret som Gazellevirksomhed to år i 2009 og 2010. VSB Industri- og Stålmontage fik desuden i 2010 Randers Erhvervs- og Udviklingsråds erhvervspris. Og i 2011 blev det til Dansk Industri Randers og Norddjurs’s initiativpris for vækst og virkelyst.

Flemming Werk blev ansat på maskinfabrikken i Assentoft, der indtil da havde været ejet af Osvald Hansen, i 2003, og blev hovedaktionær i 2005.

Dengang var der 25 ansatte i virksomheden.

Siemens var stor kunde

For to år siden fik virksomheden en kæmpe ordre med produktion af narcaller til vindmøllefabrikken Siemens’ havvindmøller og har i perioder haft svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft til at klare ordrene.

Flemming Werk er også idemanden bag projektet med etablering af et industri smart center i Randers, hvor formålet blandt andet er at skabe en lang række ufaglærte arbejdspladser i den kronjydske hovedstad.