Morten Storm i 60 minuttes

60minutesDet anerkendte amerikanske tv-program “60 Minutes” bringer søndag den 30. december et indslag om den tidligere danske islamist Morten Storm og hans påståede samarbejde med PET og CIA om at dræbe den amerikanske Al Quida-terrorist  Anwar al Awiaki.

En af nyhedsprogrammets faste rapportere, Lara Logan, har interviewet Morten Storm fremgår det af en trailer for programmet, som CBS offentliggjorde fredag eftermiddag via Twitter.

Morten Storm er ellers gået under jorden efter Morgenavisen Jyllands-Posten i oktober   begyndte at skrive om sagen, men det er lykkedes amerikanerne at finde frem til den tidligere danske islamist, der hævder at han i en periode fungerede som hemmelig agent for både PET og CIA.

Dræbt ved droneangreb

Anwar al Awiaki blev dræbt i forbindelse med en drone-angreb den 30. september 2011 i Yemen. Morten Storm hævder, at drabet skete, fordi han formidlede en kontakt med  Anwar al Awiaki og en jugoslavisk kvinde, der sagde, at hun ønskede at blive gift med terroristlederen, der på det tidspunkt stod øverst på listen over islamiske terrorrister, som de amerikanske myndigheder jagtede.

Morten Storm mødte Anwar al Awiaki i 2006, og blev gode venner med ham. Han siger i interviewet, at han synes, at det er godt Anwar al Awiaki er blevet dræbt. Morten Storm har selv forladt den islamiske tro for lang tid siden.

På dansk tv

Nyhedsprogrammet “60 Minuttes”, der er tvselskabet CBS’s journalistiske flagskib, bringes normalt på TV2 og TV Charlie natten til mandag fire uger efter programmet har været vist på amerikansk tv. Det betyder, at man skulle kunne se indslaget på dansk tv natten til mandag den 28. januar, hvis den normale sendefrekvens opretholdes.

Den danske balletmester Peter Martins har netop også været portrætteret i “60 minuttes” i sin egenskab af leder af The New York City Ballet siden 1983.

CBS’s historie om indslaget kan læses her

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *