Vindmøller på vej i Randers

vindmøller2Når byrådsmedlemmerne i Randers næste gang mødes til det ordinære byrådsmøde mandag den 11. marts kl. 17 er byrådssalen i det gamle rådhus formentlig spækket med tilhørere. De 31 medlemmer skal nemlig tage stilling til forslaget om at opstille seks 125 meter høje vindmøller i området syd for Dyrby.

Forslaget om at opstille møllerne var i offentlig høring frem til den 5. december sidste år, og der kom en lang række protester fra beboere  i området, der kritiserede planerne. 42 protester blev det til ialt, hvoraf en del var standardskrivelser.

Huse vil miste værdi

Specielt beboerne i Dyrby er kritiske over for projektet, og der er i området indsamlet underskrifter mod de seks 2 MW vindmøller, som beboerne frygter støjen fra, ligesom de mener at områdets natur- og dyreliv vil lide under opstillingen. Desuden henviser nogle af de protesterende også til, at deres ejendomme vil miste værdi.

Vindmøllerne vil være dominerende i området, men kommunens embedsmænd mener ikke,  at de visuelle skader er så alvorlige, at de kan stoppe projektet.

Strøm til 9.400 boliger

Af materialet, der danner grundlag for beslutningen, fremgår det, at vindmøllerne vil kunne producere strøm til cirka 9.400 boliger og spare  13.500 tons CO2 om året.

Inden forslaget skal til behandling i byrådet skal forslaget diskuteres i økonomiudvalget – formentlig mandag den 4. marts. Et enigt miljø- og teknikudvalg har sagt god for forsalget på et møde den 21. februar.

 

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *